Wie zijn wij?

VROEDVROUW

Gitte Fonteyne 

Ik ben Gitte Fonteyne, vroedvrouw, afgestudeerd in 2003 en daarna 15 jaar gewerkt in een ziekenhuis, waar ik zowel prenatale consultaties, verloskamer en materniteit combineerde. 

Sinds 2012 ben ik gestart met Mevrouw Ooievaar, een zelfstandige vroedvrouwenpraktijk waar ik de opvolging garandeer tijdens de zwangerschap en het postpartum aan huis. 

 

In augustus 2016 heb ik beslist om uit te breiden en is Hanne Bernaerts begonnen in de praktijk, ze is ondertussen een vaste waarde, een goede vriendin en ultieme partner om mee samen te werken.


Begin juli 2019 ben ik gestopt als vroedvrouw in het ziekenhuis en werk ik enkel als zelfstandige vroedvrouw! Er kwam een praktijk aan huis waar ik de zwangere mama's nog beter kan informeren en opvolgen.  Een samenwerking met huisartsenpraktijk Luce in Genk zorgt ervoor dat ik ook daar mijn functie als vroedvrouw kan garanderen.


Ik ben samenwonend met Udo in Zonhoven en samen hebben we 2 dochters Roos (°2007) en Fien (°2009).  Ik hoop nog lang deel te mogen uitmaken van deze mooie periode in het leven van mensen.


VROEDVROUW  EN  LACTATIEKUNDIGE

Hanne Bernaerts

Ik ben Hanne, vroedvrouw (2004) en lactatiekundige (2018) en ik ben de trotse mama van Nore(°2016). Na mijn opleiding vroedkunde, heb ik met veel plezier ervaring opgedaan in het AZ Diest, en het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven, daar was ik werkzaam als vroedvrouw op zowel verloskamer, materniteit en het verlenen van gezondheidsvoorlichting aan aanstaande ouders. 

Eind 2014 heb ik besloten om dichter bij huis te komen werken in het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk waar ik een half time functie als vroedvrouw combineer met het werken als zelfstandige vroedvrouw aan huis.  Het geeft me veel voldoening om zowel toekomstige ouders en pas bevallen ouders te begeleiden en te verzorgen.  Ik probeer te zorgen voor rust binnen het gezin, door de onzekerheden weg te nemen en mijn advies met jullie te delen op een positieve manier. 

Sinds 2016 leerde ik Gitte kennen en namen we samen de beslissing om onze zorgen te bundelen en dus samen Mevrouw Ooievaar te vormen.